Vlaamse regering heeft begroting 2008 afgerond

De Vlaamse regering heeft de begrotingsopmaak voor 2008 afgerond. Tegenover dit jaar groeit de beleidsruimte met 1,2 miljard euro. Eind volgend jaar zal Vlaanderen zo goed als schuldenvrij zijn, zegt Vlaams begrotingsminister Dirk Van Mechelen (Open Vld).

Vlaanderen moet volgend jaar een kleiner overschot boeken op de begroting. Verwacht wordt dat ook de inkomsten met bijna 700 miljoen euro stijgen. Die extra ontvangsten zullen echter niet allemaal opgebruikt worden. Om economische schokken op te vangen, worden voor 245 miljoen euro aan provisies opzijgezet.

Met de bijkomende middelen kunnen alle Vlaamse ministers nieuwe beleidsinitiatieven nemen. Zo komen er extra middelen voor het wegwerken van de wachtlijsten in de zorgsector, gaat er 75 miljoen euro extra naar wetenschappen en innovatie en komt er 75 miljoen euro bij voor onderwijs.

De middelen die niet worden aangewend, worden opzijgezet voor de toekomst. Daarmee moet de vergrijzing worden aangepakt en staat Vlaanderen sterk bij een eventuele staatshervorming. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud