Advertentie

Vlammen in nationaal park op La Gomera

Bij een bosbrand op het Canarisch eiland La Gomera zijn de vlammen het nationaal park Garajonay binnengedrongen. Het park met het unieke natuurlandschap behoort tot het Werelderfgoed van de Unesco en is tot Europees beschermd gebied voor vogels uitgeroepen.

Volgens de Spaanse autoriteiten moesten de blusploegen er vooral voor zorgen dat de vuurhaard zich niet verspreidde naar bewoond gebied. Ruim 400 bewoners op verschillende locaties moesten uit veiligheidsoverwegingen hun woningen verlaten. "De situatie is redelijk moeilijk, omdat de wind de vlammen steeds aanwakkert", zei een woordvoerder op de openbare omroep RNE. Ook op het nabijgelegen eiland La Palma bestrijdt de brandweer een bosbrand.

Op het Spaanse vasteland kwam een soldaat van een speciale militaire eenheid om het leven bij de bestrijding van een brand. Drie andere soldaten liepen verwondingen op. De vier mannen bevonden zich in het bergachtig gebied van de Sierra de Gata in het zuidwesten van Spanje aan boord van een blusvliegtuig, dat op de zanderige ondergrond omsloeg en in een 300 meter diepe ravijn terechtkwam. Wegens de brand moest een camping met 300 bewoners ontruimd worden. (LRT)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud