Vliegtuigje stort neer in zee nabij Cherbourg

Een klein toeristisch vliegtuig met slechts één persoon aan boord, is zondagavond in volle zee nabij Cherbourg neergestort. Dit meldt de zeeprefect van het Kanaal en de Noordzee. De piloot is naar alle waarschijnlijkheid een Brit.

'De controlediensten van de luchtvaart van het eiland Jersey hebben elk contact verloren met de Cirrus SR-22, een éénmotorig vliegtuig van acht meter lang, dat zich op zo'n 22 kilometer ten noorden van de haven van Cherbourg bevond', verduidelijkte Yann Bizien, woordvoerder van de zeediensten.

'Wij hebben nog geen enkele duidelijkheid over de oorzaken en de omstandigheden van het ongeluk. Op dit ogenblik is noch het vliegtuig, noch de piloot teruggevonden', aldus Bizien.

Omstreeks middernacht was het wrak nog steeds niet gelokaliseerd. Heel wat hulpdiensten zijn ter plaatse maar zij moesten hun zoektocht opschorten door de duisternis.

Volgens Bizien waren de weersomstandigheden 'niet extreem' gedurende de avond 'met een kalme zee' die de zoekactie niet verhinderde. De gemiddelde temperatuur van het water bedraagt 13,5°C 'wat theoretisch gezien een zwak persoon drie uur en een gezonde persoon negen uur kan overleven'.

(DIL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud