Advertentie

VN-bemiddeling aanvaard op Madagaskar

Na de bloedige escalatie van de machtsstrijd op het tropisch eiland Madagaskar hebben de conflictpartijen een bemiddeling van de Verenigde Naties aanvaard. President Marc Ravalomanana keurde de rol goed van de speciale VN-gezant Haile Menkerios als leider van de onderhandelingen. De rivaal van Ravalomanana, de zelfbenoemde president Andry Rajoelina, toonde zich na een onderhoud met Menkerios eveneens bereid tot inschikkelijkheid.

Voorwaarden zijn evenwel het inzetten van een overgangsregering tot de nieuwe verkiezingen en de bestraffing van de verantwoordelijken voor het bloedbad van zaterdag, zei de president 's avonds in een interview op tv-zender TVplus.

Regering en oppositie leveren sinds twee weken een bittere machtsstrijd in de voor de Afrikaanse oostkust gelegen eilandstaat in de Indische Oceaan. Bij een demonstratie van zaterdag had Rajoelina een tegenregering voorgesteld in de plaats van het kabinet van president Marc Ravalomanana, die hij beschuldigt van machtsmisbruik. Weinig later openden de soldaten het vuur. Tientallen mensen werden daarbij gedood. In totaal kwamen meer dan honderd mensen om het leven. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud