Advertentie

VN roept Israël op Palestijnen te beschermen tegen kolonisten

De Verenigde Naties hebben Israël opgeroepen de Palestijnen tegen radicale Joodse kolonisten op de Westelijke Jordaanoever te beschermen. Als bezettingsmacht is Israël ertoe verplicht het leven, de eigendommen en de religieuze plaatsen van de Palestijnen te beschermen. Dat staat vrijdag in een verklaring van de bijzondere VN-coördinator van het vredesproces in het Midden-Oosten, Robert Serry.

Serry veroordeelde het aanhoudende geweld van de Joodse kolonisten tegen de Palestijnen en de Israëlische veiligheidstroepen. De VN-functionaris bekritiseerde bovendien de schending van moskeeën en begraafplaatsen van de Palestijnen. De Israëlische regering moet ervoor zorgen dat die incidenten zich niet herhalen.

Israël heeft uit vrees voor nieuwe gewelddadigheden van Joodse kolonisten zijn veiligheidstroepen in de gedeelde stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Volgens politiewoordvoerder Micky Rosenfeld worden alleen al in Hebron 500 politieagenten ingezet. Eerder kleefden kolonisten in de stad affiches aan de huizen waarop ze dreigen met een "week van wraak".

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud