Advertentie

Voetballiefhebber gruwelt van matchen op zondagavond

Voetbal op zondagavond is aan bijna geen enkele voetbalfan besteed. Dat blijkt uit een exclusieve voetbalenquête van Het Nieuwsblad. De krant bericht zaterdag over deel één van de resultaten.

Op zondagavond om half negen wordt bijna elk weekend een van de toppers van de speeldag afgewerkt. Maar ondanks die mooie affiches heeft de voetbalfan het niet voor de matchen op zondagavond. Amper 1,4 procent van de meer dan vijfduizend deelnemers aan de enquête gaat dan het liefst in het stadion naar een wedstrijd kijken.

Het lievelingsmoment voor de fans is de traditionele zaterdagavond, 20 uur. 58 procent geeft daar de voorkeur aan. Ook de andere mogelijke speelmomenten scoren nog allemaal beter dan de late match op zondagavond: 17,4 procent voor zaterdag om 18 uur, 11,2 procent voor zondag 13 uur, 6,5 procent voor vrijdagavond en 5,5 procent voor zondag om 18 uur.

De oorzaak van de gruwel van de fans voor zondagavondvoetbal is niet ver te zoeken: op maandagochtend moet iedereen weer vroeg aan het werk. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud