Volgens Berlusconi worden zo'n 10 miljoen Italianen afgeluisterd

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft zaterdag aanvaard om een omstreden wetsontwerp over het afluisteren van telefoongesprekken aan te passen. Bij de aankondiging van zijn beslissing gaf de regeringsleider aan dat er volgens hem tot 10 miljoen Italianen afgeluisterd worden.

De omstreden tekst maakt het voor het Italiaanse gerecht moeilijker om telefoongesprekken af te luisteren, maar verbiedt de media vooral om de resultaten ervan wereldkundig te maken. Tegenstanders van Berlusconi beschuldigen hem daarom dat hij met het wetsontwerp probeert om de schandalen rond zijn persoon zoveel mogelijk bedekt te houden.

Maar Berlusconi ontkent in alle toonaarden. Om zijn argumenten kracht bij te zetten, verklaarde hij zaterdag dat waarschijnlijk zo'n tien miljoen Italianen afgeluisterd worden. Volgens de Italiaanse regeringsleiders worden er 150.000 telefoons afgetapt. Met een vijftigtal gesprekspartners per telefoon levert dat al gauw 7,5 miljoen "bespioneerde" Italianen op. En dat cijfer zou gemakkelijk kunnen oplopen tot 10 miljoen, vermoedt Berlusconi. Met het wetsontwerp wil hij dat "systematische misbruik" naar eigen zeggen aan banden leggen. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud