Advertentie

Volgorde van executie van de vier Alpenmoord-slachtoffers blijft onduidelijk

De volgorde waarbij op 5 september nabij Annecy vier mensen zijn doodgeschoten en twee kinderen zwaargewond raakten blijft onduidelijk, zo heeft de regionale krant Le Dauphiné Libéré vandaag gemeld op gezag van de leiding van het onderzoek.

In de Franse pers waren berichten opgedoken als zou de vermoedelijk toevallig voorbijkomende Franse fietser eerst zijn gedood. Maar volgens luitenant-kolonel Benoît Vinneman van de gendarmerie én procureur Eric Maillaud laat niets toe de precieze door de schutter(s) toegepaste volgorde vast te stellen.

Wel is duidelijk geworden dat de Britse Irakees Saad al-Hilli en zijn oudste dochter uit de beschoten auto zijn gestapt. De man overleefde de schietpartij niet, evenals zijn echtgenote en schoonmoeder. Het meisje raakte samen met haar jongere zus zwaargewond.

Nog volgens procureur Millaud van Annecy is er in de dagen voorafgaand aan de viervoudige moord in Chevaline geen geld afgehaald van de Zwitserse rekening van de vader van al-Hilli. Daar stond ongeveer 960.000 euro op.

Saad al-Hilli lag met zijn broer Zaïd overhoop omtrent de erfenis van hun vorig jaar in Malaga overleden vader.

Maillaud zei ook dat de speurders zoeken naar "meerdere wagens" die op de dag van het drama in de buurt zijn gezien. Er zijn al meer dan 700 mensen verhoord. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud