Advertentie

Vrees voor 79 doden na aardverschuiving in China

Er wordt gevreesd voor heel wat doden als gevolg van een aardverschuiving die zich vrijdagnamiddag voordeed in Chongqing, in het zuidwesten van China. Lokale media hebben het over 79 mogelijke slachtoffers. Er is wel nog hoop voor 27 mijnwerkers die nog vastzitten in hun mijn.

De aardverschuiving bracht liefst 1,5 miljoen kubieke meter aarde en stenen naar de vallei en vernielde 12 huizen en een ijzerertsmijn en -fabriek. Intussen zoeken meer dan 500 mensen nog naar mogelijke overlevenden van de ramp. Vrijdag haalden ze nog 7 mensen levend van onder het puin. Voor de vermisten is er nog weinig hoop. Ze werden levend begraven.

Het is nog onduidelijk wat de aardverschuiving heeft veroorzaakt. Illegale mijnactiviteiten in China hebben al vaker dodelijke aardverschuivingen veroorzaakt.

De mijnen in China zijn berucht voor hun veiligheid, die vaak te wensen over laat. Zo vielen in het noordoosten van China, in de regio Xinjiang, nog 7 doden bij een gasexplosie in een mijn. De slachtoffers werden zaterdagochtend aangetroffen. 81 andere mijnwerkers konden de mijn nog op tijd verlaten.

Volgens officiële cijfers vielen er vorig jaar in Chinese mijnen meer dan 3.200 doden. Experts zeggen dat de werkelijke cijfers waarschijnlijk veel hoger oplopen omdat heel wat ongevallen niet bekend worden gemaakt. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud