Advertentie

VS sturen 3.000 bijkomende soldaten naar Afghanistan

De Verenigde Staten breiden hun troepenmacht in Afghanistan uit. Volgens mediaberichten van vrijdag (lokale tijd) heeft de baas van het Pentagon Robert Gates een marsbevel voor een 3.000 soldaten tellende luchtmachtbrigade onderschreven.

De troepen zullen begin volgend jaar naar het land van de Hindoekoesj overgeplaatst worden en in de strijd tegen de weer aangesterkte taliban helpen. Momenteel worden ongeveer 30.000 Amerikaanse soldaten in Afghanistan ingezet. Wegens de toenemende druk van de radicaalislamitische opstandelingen heeft de Amerikaanse commandant voor Afghanistan, generaal David McKiernan, 20.000 bijkomende soldaten gevraagd.

Inmiddels zijn bij een bomaanslag in het zuiden van Afghanistan drie Deense soldaten van de internationale troepenmacht ISAF om het leven gekomen. Een andere soldaat raakte gewond, toen een bermbom naast een militair voertuig explodeerde. De soldaten waren met een bevoorradingskonvooi in de provincie Helmand onderweg. Dat maakte de Britse zender BBC zaterdag bekend. Denemarken neemt met 700 soldaten aan de krijgsverrichtingen in Afghanistan deel. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud