Advertentie

VS willen uitlevering in Turkije opgepakte schoonzoon bin Laden

De Verenigde Staten vragen aan Turkije de uitlevering van Souleymane Abu Ghaith, de schoonzoon van Osama bin Laden. Dat heeft de Turkse krant Hürriyet vandaag gemeld. Souleymane Abu Ghaith werd vorige week gearresteerd in Ankara.

Volgens de krant heeft de Turkse veiligheidsdienst de man opgepakt in een luxueus hotel in de Turkse hoofdstad na een tip van de CIA. Abu Ghaith wordt nu al een week vastgehouden door de politie van Ankara.

Een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Ankara legt uit dat de VS niets willen zeggen over de gang van zaken. "Ik kan alleen maar zeggen dat we samenwerken met de Turkse autoriteiten".

Hürriyet meldde dat de man door een rechtbank onder politietoezicht geplaatst is. De VS hebben nu gevraagd aan de Turkse autoriteiten om de man uit te leveren, Ankara zou het verzoek in overweging nemen.

In de nasleep van de aanslagen van 11 september 2001 verscheen Abu Ghaith als een woordvoerder van het terreurnetwerk al-Qaida in een videoboodschap aan de zijde van bin Laden en Ayman Al-Zawahiri. Die laatste nam de leiding van al-Qaida over na de dood van bin Laden. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud