VS2008: Amerikanen in België sturen stem op

In België wonen volgens schattingen van de Amerikaanse ambassade tussen 10.000 en 40.000 Amerikaanse burgers. Hoeveel van deze Belgische Amerikanen hun stem zullen uitbrengen voor de Amerikaanse presidents- en congresverkiezingen van 4 november 2008, is niet bekend. Wie vanuit België stemt, doet dat niet bij de ambassade, maar per aangetekend schrijven in de staat waar hij geregistreerd is.

"Amerikanen in België die hun stem willen uitbrengen voor de verkiezingen van 4 november in de VS, moeten zich allereerst registreren in een bepaalde Amerikaanse staat", legt Samuel Maenhout van de persdienst van de Amerikaanse ambassade uit. Registreren kan via een speciaal formulier dat teruggestuurd moet worden naar de bevoegde instanties in de gekozen staat. De deadlines voor registratie verschillen van staat tot staat.

Vervolgens krijgen ze "ballots" toegestuurd, stembiljetten, die ze thuis kunnen invullen en voor een bepaalde datum aangetekend terug moeten sturen naar de bevoegde instanties in de VS. Daar worden de stemmen van Amerikaanse burgers in het buitenland verzameld en bewaard in een afgesloten ruimte tot de dag van de verkiezing zelf. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud