VS2008: Behoud confrontatie als McCain wint (Chavez)

De Venezolaanse president Hugo Chavez vertelde maandag tijdens een bijeenkomst van zijn partij dat de relaties tussen Caracas en Washington confronterend zullen blijven als de republikein John McCain dinsdag de presidentsverkiezingen wint. Als de democraat Barack Obama zou winnen, kan er een toenadering komen, aldus Chavez.

"Als McCain wint, weten we wat ons te wachten staat", verklaarde Hugo Chavez. "Confrontatie en nog meer confrontatie, weerstand en nog meer weerstand." McCain zou enkel de politiek van de huidige president George W. Bush verder zetten, aldus nog Chavez. "En dat betekent een agressieve en destabiliserende houding tegenover Venezuela."

Een overwinning van Obama zou een klein lichtpunt in de duisternis zijn voor Chavez. Als Obama verkozen wordt, wil Chavez hem ontmoeten, maar "met respect" en van "gelijke tot gelijke".

De relaties tussen Caracas en de Bush-administratie bereikten in september een diplomatieke crisis toen president Chavez de uitwijzing eiste van de Amerikaanse ambassadeur in Venezuela.

(PCO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud