VS2008: Napolitano minister van Binnenlandse Veiligheid

De toekomstige Amerikaanse president Barack Obama heet volgens mediaberichten weer een belangrijke personeelsbeslissing genomen. Volgens de Washington Post van donderdag zal de huidige vrouwelijke gouverneur van Arizona, Janet Napolitano, minister van Nationale Veiligheid worden.

De 50-jarige Democrate, die sinds 2003 de staat Arizona bestuurt, wordt beschouwd als een vastberaden politica en een rijzende ster binnen de partij. Voor ze gouverneur werd, was ze actief als procureur. Voor een definitieve beslissing moet de politica in elk geval eerst de noodzakelijke controleprocedure ondergaan, luidde het.

Obama had woensdag al enkele nauwe medewerkers benoemd. Zo wordt de belangrijkste strateeg achter zijn verkiezingsteam, David Axelrod, topadviseur van de komende president. De 53-jarige journalist geldt als de architect van de succesvolle kiesstrijd van Obama.

De toekomstige juridische adviseur van het Witte Huis wordt raadsman Gregory Craig. Craig had vooral eind de jaren negentig de krantenkoppen gehaald, toen hij de toenmalige president Bill Clinton in een ambtsontheffingsprocedure succesvol verdedigde. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud