VS2008: Nieuwe president Obama juicht in Chicago (update)

"De verandering is aangekomen in Amerika", zo heeft de Democraat Barack Obama woensdagmorgen (Belgische tijd) tienduizenden van zijn aanhangers in Chicago toegeroepen na zijn zekere zege in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij zei dat zijn verkiezing "het antwoord was op iedereen die eraan twijfelt dat de VS een plaats is waar alles mogelijk is".

"De Amerikanen hebben de wereld de boodschap gezonden dat we nooit zomaar een verzameling van rode (Republikeinse) en blauwe (Democratische) staten zijn. We zijn en zullen altijd de Verenigde Staten van Amerika zijn", aldus de senator voor Illinois in zijn eerste toespraak als verkozen president. Hij zei dat er een Amerika is over alle sociale en etnische grenzen heen, en noemde zijn overwinning "een bewijs van de macht van de democratie".

Omtrent de rol van de VS in de wereld zei Obama dat de sterkte van een land niet op zijn spierballen berust maar op zijn idealen zoals de democratie.

Hij gaf ook toe dat er Amerika grote uitdagingen wachten. Het land bevindt zich in twee oorlogen en kent de grootste financiële crisis sinds jaren. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud