VS2008: Obama gemiddeld 6,4 procentpunt voor

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama ligt in de peilingen voor de strijd om het Witte Huis gemiddeld 6,4 procentpunt voor op zijn Republikeinse tegenstrever John McCain, zo heeft de gezaghebbende website RealClearPolitics (RCP) gemeld.

RCP berekende het gemiddelde van 13 peilingen en kwam tot de vaststelling dat Obama zou uitkomen op 50,7 procent van de stemmen, tegen 44,3 procent voor McCain. Dit impliceert een voorsprong van 6,4 procentpunt voor de senator uit Illinois.

Obama ligt in alle door RCP in rekening genomen peilingen voor, van twee procentpunt in de poll van IBD/TIPP tot 13 procentpunt in een onderzoek van CBS News.

Volgens de website zou de zwarte senator uitkomen op 278 stemmen in het Electoral College, acht meer dan nodig is, en McCain zou 132 kiesmannen achter zich krijgen.

In de strijdstaten Florida, North Carolina, Virginia, Ohio, Colorado en Nevada ligt Obama voor, met een voorsprong schommelend van 0,3 procentpunt in North Carolina tot 5,8 procentpunt in Nevada. In het beruchte Florida bedraagt de voorsprong 4,2 procentpunt, in Ohio ook.

McCain heeft een voorsprong van 0,7 procentpunt in de strijdstaat Missouri. (SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud