VS2008: Palin houdt postje van senatrice achter de hand

Op de vooravond van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zijn de speculaties over de toekomst van de Republikeinse running mate Sarah Palin volop bezig, in de hypothese dat ze het vicepresidentschap aan haar neus ziet voorbijgaan. Sommigen menen dat Palin zichzelf als senator van de staat Alaska in Washington zou kunnen benoemen.

Dat zitje zou snel vacant kunnen zijn nu de huidige Republikeinse senator van Alaska, de 84-jarige Ted Stevens, schuldig is bevonden aan corruptie. In het geval van een ontslag van een senator is het aan de gouverneur van een staat - in dit geval dus Palin - om een opvolger te benoemen. Zo zou de huidige gouverneur van Alaska zichzelf kunnen benoemen tot senator.

Volgens commentatoren zou Palin op die manier ervaring kunnen opdoen in de nationale politiek. Een gebrek daaraan werd haar tijdens de huidige verkiezingscampagne vaak verweten. Bepaalde Republikeinse experts, die zich voorlopig voorzichtig hadden opgesteld, gaan nu trouwens uit van een verpletterende overwinning van de Democraat Barack Obama bij de presidentsverkiezingen. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud