Weduwe van Yasser Arafat wil klacht indienen voor vergiftiging

Soeha Arafat, de weduwe van Yasser Arafat, zal binnen de maand een klacht indienen bij het Franse gerecht voor vergiftiging, nadat een abnormale hoeveelheid polonium op persoonlijke voorwerpen van de voormalige Palestijnse leider werd aangetroffen. Dat meldt haar advocaat, meester Marc Bonnant, in een interview met de krant Le Matin Dimanche.

De klacht tegen onbekenden voor vergiftiging zal worden ingediend in Parijs, waar Arafat in 2004 overleed in het ziekenhuis van Percy.

Het Institute for Radiation Physics in het Zwitserse Lausanne, dat biologische stalen van op materiaal van Arafat analyseerde, ontdekte "een abnormaal hoge hoeveelheid polonium" op de voorwerpen, zo bleek uit een documentaire die op 3 juli op Al-Jazeera te zien was.

De Palestijnse president Mahmoed Abbas en Soeha Arafat gaven eerder hun akkoord om monsters te nemen van het stoffelijk overschot van Yasser Arafat, dat zich in een mausoleum in Ramallah bevindt. Dat betekent dat het lichaam zou moeten worden opgegraven.

De neef van Yasser Arafat, Nasser al-Qidwa, beschuldigde Israël er donderdag van de voormalige Palestijnse leider met polonium te hebben vergiftigd. Hij eiste dat "de verantwoordelijken van de moord berecht worden". (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud