Weer Isaf-soldaten bij insider-aanval in Afghanistan gedood

Bij twee aanvallen op de internationale troepenmacht Isaf zijn zaterdag in Afghanistan minstens drie soldaten en een civiele medewerker om het leven gekomen. Volgens de strijdkrachten ging het om een zogenaamde insider-aanval. Daarbij heeft in het oosten van het land een man in Afghaans uniform twee Amerikaanse soldaten en een Amerikaanse burger gedood. In de westelijke provincie Farah kwam een Italiaanse officier bij een aanslag om het leven . Drie andere Italianen werden volgens Defensie in Rome gewond.

Omdat de Isaf officieel geen bijzonderheden over de plaats van de insider-aanvallen geeft, zei een woordvoerder van de gouverneur van de Oost-Afghaanse provincie Paktika, dat het incident zich in het district Khair Kot heeft afgespeeld. De aanvaller werd bij de schotenwisseling gedood.

Volgens het Italiaans ministerie van Defensie werd het voertuig van de Italiaanse soldaten in de omgeving van de stad Farah in de gelijknamige provincie aangevallen, toen ze zich op de terugweg naar hun basis bevonden van een gemeenschappelijke operatie met Afghaanse troepen.

Staatspresident Giorgio Napolitano en regeringsleider Enrico Letta toonden zich bezorgd over het nieuwe slachtoffer bij de Italiaanse troepen. Sinds 2004 zijn nu al 53 Italianen in Afghanistan gesneuveld, de meesten onder hen bij aanvallen en aanslagen door opstandelingen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud