Weersverwachting voor donderdag

Woensdagmiddag is er een afwisseling van zon en wolken, en zijn er enkele buien. De zuidwestenwind waait zwak tot matig, in de kustgebieden vrij krachtig. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Ardennen en zowat 11 graden elders.

Woensdagavond zijn er eerst enkele opklaringen, maar nabij de kusten en in de polders komen ook een aantal buien voor, zelfs met onweer. Woensdagnacht is het wisselend bewolkt. De buien die voorkomen in de kustgebieden breiden zich later over het binnenland uit. De minima variëren van 4 tot 7 graden.

Donderdag is het wisselend bewolkt met enkele buien, mogelijk met een klap onweer. Ten zuiden van Samber en Maas is het veelal grijs en regenachtig. Er staat een matige, langs de kusten vrij krachtige, zuidwestenwind. De maxima bedragen 6 graden op de Hoge Venen en zowat 11 graden in Laag- en Midden-België.

Vrijdag zijn er geregeld opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de nacht van vrijdag op zaterdag trekt een regenzone van west naar oost doorheen het land. Tijdens het weekend en ook maandag is het wisselend bewolkt met enkele buien. De middagtemperatuur schommelt eerst rond 11 graden. Vanaf zondag rond 9 graden. (VKB)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud