Advertentie

Wilders start protestsite tegen "zakkenvullers" EU

De PVV, de partij van de Nederlandse extreemrechtse politicus Geert Wilders, heeft een website gelanceerd waarop mensen kunnen protesteren tegen ambtenaren en politici van de Europese Unie die te veel zouden verdienen. Op Stopdeeuropesezakkenvullers.nl kunnen bezoekers op een knop klikken, waarmee ze aangeven dat ze het met het standpunt van de partij eens zijn.

De partij gaat de resultaten aan de Nederlandse premier Mark Rutte en aan de voorzitter van de Europese Raad, de Belg Herman van Rompuy, aanbieden voor de Europese top in oktober.

Volgens de PVV blijkt uit een recente uitzending van het Belgische televisieprogramma "TerZake" dat de ambtenaren en politici van de EU "hun zakken vullen". Een beginnende ambtenaar verdient volgens de PVV "4.676 euro netto per maand". Een eurocommissaris zou maandelijks meer dan 27.000 euro krijgen, aldus de partij.

De PVV vindt dat er geen Nederlands geld meer naar de EU mag vloeien "zolang daar hoge salarissen en vergoedingen worden betaald terwijl Nederlanders worden getroffen door bezuinigingen". (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud