Winterweer - Chaos in Groot-Brittannië en Oekraïne

Koning Winter wil in België geen troonsafstand doen, maar in Groot-Brittannië en Oekraïne haalde hij het voorbije weekend nog eens extra stevig uit. In Groot-Brittannië lieten drie mensen het leven en zaten honderdduizenden zonder stroom. In de Oekraïense hoofdstad Kiev viel op één dag meer dan 24 miljoen ton sneeuw.

De autoriteiten hebben er de noodtoestand uitgevaardigd. Er werden zelfs 2.000 militairen opgeroepen en een tiental tanks ingezet om sneeuw te ruimen en geblokkeerd geraakte vrachtwagens weg te takelen. Trams en bussen rijden niet. Wie het openbaar vervoer wil nemen, kan alleen een beroep doen op de metro. Meer dan 500 dorpen in Oekraïne waren zondagmorgen nog van de buitenwereld afgesneden.

Ook in Groot-Brittannië draaide het trein- en luchtverkeer in de soep. Op de snelwegen stonden er files door de ijzel. In het graafschap Lancashire stierf een 27-jarige man toen hij op de terugweg naar huis na een cafébezoek in de hoog opgewaaide sneeuw bleef steken. In Schotland kwam een 57-jarige man niet terug van een bergwandeling. In het zuiden van Engeland kwam een vrouw vrijdag al om het leven toen haar woning werd meegesleurd bij een aardverschuiving. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud