Winterweer: hoogste alarmfase van kracht in Hongarije - ook Duitsland getroffen

Het winterweer zorgt voor ellende op de weg in tal van Europese landen. In het centrum van Hongarije is de hoogste alarmfase van kracht omdat er meer dan 20 centimeter sneeuw wordt verwacht. In het noordoosten van Duitsland ligt het openbaar vervoer grotendeels plat door het hevige winterweer.

In het centrum van Hongarije ligt al behoorlijk veel sneeuw en het Hongaars meteorologische instituut verwacht tegen zaterdag middernacht meer dan 20 centimeter verse sneeuw. Daarom werd de hoogste alarmfase afgekondigd. Ook voor zondag wordt er veel verse sneeuw verwacht, vooral in het oosten van het land.

Alle verkeer in heel Hongarije is zwaar verstoord en zowat alle treinen hebben tot twintig minuten vertraging. De internationale luchthaven werd zaterdagochtend gesloten wegens te veel sneeuw.

In het noordoosten van Duitsland zorgen hevige sneeuwval en een krachtige wind voor problemen op de weg en vertragingen met het treinverkeer. De Duitse spoorwegen hebben tal van treinen geannuleerd.

Op Rügen, het grootste eiland van Duitsland, viel liefst 40 centimeter sneeuw. Het verkeer op het eiland in de Oostzee verloopt er chaotisch.

In Nederland hebben sneeuw en vriestemperaturen zaterdagochtend voor problemen op de weg gezorgd. Op een aantal plaatsen gebeurden ongevallen. Het wegdek heeft erg te lijden onder de vorst en her en der vallen gaten in de wegen.

In de nacht viel vooral veel sneeuw in Noord- en Zuid-Holland, de Betuwe, Brabant en Limburg. De sneeuw viel in vrij korte tijd in hevige buien. Plaatselijk viel er tussen de 4 en 7 centimeter sneeuw. (EYI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud