Advertentie

Wit-Rusland lokt toeristen met belastingvrij shoppen

In Wit-Rusland worden buitenlandse bezoekers vanaf 1 januari vrijgesteld van btw. Daarmee hoopt het internationaal geïsoleerde land het toerisme aan te zwengelen. Dat is vernomen van een bron bij de overheid.

Vanaf dinsdag zullen buitenlanders die voor meer dan 100 dollar aankopen doen, in theorie een terugbetaling van hun btw kunnen vragen. Die bedraagt in de voormalige sovjetrepubliek 20 procent van de verkoopprijs.

De implementering van het systeem zou echter nog wat tijd in beslag nemen, zo verduidelijkte een vertegenwoordiger van het ministerie van Belastingen. Er is bijvoorbeeld nog niet beslist wie bevoegd zal zijn voor de terugbetaling. Mogelijk zal een buitenlands bedrijf ingeschakeld worden.

Wit-Rusland, dat met harde hand geleid wordt door president Alexander Loekasjenko, hoopt met de maatregel het toerisme te stimuleren. De economie in het land wordt momenteel nog gedomineerd door de zware industrie. Minsk rekent voornamelijk op een toevloed van bezoekers voor het wereldkampioenschap ijshockey in 2014.

De maatregel zal niet gelden voor onderdanen van Rusland en Kazachstan. Die landen zijn aan Wit-Rusland gelinkt via een douane-unie.

(VIKTOR DRACHEV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud