Advertentie

YouTube-applicatie verdwijnt uit iPhone- en iPad-software

De groeiende rivaliteit tussen de Amerikaanse technologiereuzen Apple en Google eist een nieuw slachtoffer. De applicatie voor het videoplatform YouTube zal niet meer ingebakken zijn in de nieuwste versie van het Apple-besturingssysteem iOS voor iPhone en iPad. Dat zegt een woordvoerster van Apple aan financieel agentschap Bloomberg. Gebruikers kunnen wel nog via de internetbrowser op de filmpjeswebsite. Daarnaast zou Google ook aan een nieuwe app werken.

"Onze licentie voor de YouTube-app in iOS is verstreken", verklaarde de woordvoerster. De applicatie is sinds de lancering van de Apple-telefoon in 2007 standaard geïnstalleerd op de iPhone. Dat de applicatie verdwijnt, is volgens experts een nieuw teken van de groeiende kloof tussen Apple en Google. Eerder werd ook al aangekondigd dat Apple in iOS 6 een eigen kaartendienst zal leveren, ter vervanging van het tot nog toe gebruikte Google Maps.

Het besturingssysteem van Google, Android, is aanleiding van de rivaliteit. Volgens Apple nam Google bij de ontwikkeling van Android elementen over van iOS. Het technologiebedrijf spande sindsdien al verschillende rechtszaken in tegen gsm-fabrikanten zoals Motorola en Samsung, die Android-toestellen produceren. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud