Zaak Fritzl: drie incestkinderen gaan opnieuw naar school

Drie van de kinderen die geboren werden uit de incestueuze relatie die de Oostenrijker Josef Fritzl gedurende 24 jaar oplegde aan zijn opgesloten dochter, maken zich op om opnieuw naar school te gaan. Dat bericht de krant Kurier zaterdag. De incestzaak kwam vier maanden geleden aan het licht.

De slachtoffers worden nu nog opgevolgd door specialisten in het psychiatrisch ziekenhuis van Amstetten-Mauer. De terugkeer naar school van de drie kinderen van respectievelijk 12,14 en 15 jaar oud gaat wel gepaard met versterkte beschermingsmaatregelen. Die moeten voorkomen dat de kinderen lastig gevallen worden door paparazzi.

In Oostenrijk begint het schooljaar volgende week.

Het gaat om de kinderen die werden geadopteerd door Fritzl en zijn vrouw. Ze gingen normaal naar school tot eind april aan het licht kwam dat hun 42-jarige moeder Elisabeth en drie van hun broers en zus die ook uit de incestueuze relatie geboren werden, in de kelder van het ouderlijke huis opgesloten leefden. De kinderen hadden al aangegeven dat ze hun vroegere klasgenoten misten. Wellicht gaan ze opnieuw naar hun vroegere school.

(VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud