Advertentie

Zeker 46 doden bij aanval in noorden van Gaza (update)

Bij de tot nu toe bloedigste Israëlische aanval sinds de start van het offensief Cast Lead tegen Hamas in Gaza op 27 december, zijn dinsdag in het vluchtelingenkamp Jabaliya in een school in het noorden van de Gazastrook minstens 46 mensen omgekomen, aldus Palestijnse medische bronnen. Ruim 150 anderen raakten gewond.

Volgens ooggetuigen ging het om een luchtaanval tegen de door de VN-hulporganisatie UNRWA bestuurde al-Fakhoera school waar honderden mensen -volgens een VN-medewerkster tussen de 800 en de duizend- hun toevlucht hadden gezocht uit vrees voor het geweld in de buurt.

De aanval kwam er volgens de getuigen nadat militante Palestijnen in de aangrenzende zone Israëlische troepen met mortiergranaten hadden beschoten. Een Israëlisch toestel heeft vier projectielen afgevuurd; de school werd voorts bestookt vanuit tanks en gepantserde voertuigen. De Israëli's waren er nochtans van op de hoogte gebracht dat in VN-scholen gezinnen waren ondergebracht wier woningen door het Israëlisch offensief waren vernield. Bovendien wapperde op het dak van de school een blauwe UNRWA-vlag. Uit medische bronnen verluidde dat het Israëlisch leger (IDF) de voorbije dagen al drie andere scholen had bestookt.

Een Israëlische militaire woordvoerder zei dat de berichten "worden nagetrokken". (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud