Zes doden bij aanslag met mortierraketten in Mogadishu

Bij een aanval met mortierraketten op het presidentieel paleis in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn minstens zes mensen omgekomen. De raketten misten hun doel en kwamen terecht in een nabijgelegen vluchtelingenkamp. Dat meldde de Somalische radiozender Shabelle Media Network. De aanval deed zich voor in de nacht van zondag op maandag.

Bij de slachtoffers gaat het om vier leden van eenzelfde gezin en twee jonge meisjes. In het vluchtelingenkamp verblijven honderden mensen, die wegens de burgeroorlog in Somalië hun geboortedorpen moesten verlaten. Verschillende gewonden werden naar een ziekenhuis gebracht. Tot nog toe heeft niemand de verantwoordelijkheid opgeëist.

In het crisisland, dat al twintig jaar geen functionerende centrale regering meer heeft, strijdt de radicaalislamitische al Shabaabmilitie sinds vijf jaar tegen de overgangsregering. Ze werd vorig jaar bijna compleet uit Mogadishu verdreven, maar pleegt sindsdien steeds opnieuw bloedige aanslagen. Bovendien verhinderen de rebellen, die vooral gebieden in het centrum en het zuiden van Somalië beheersen, de leveringen van hulpgoederen aan de onder een zware droogte lijdende bevolking. (KME)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud