Zestien agenten gedood bij aanslag op grenspost in China

Bij een aanslag door "opstandelingen" op een post van de grenspolitie in Xinjiang, in het noordwesten van China, zijn maandagochtend zestien agenten gedood. Volgens het persagentschap Xinhua raakten ook nog eens 16 mensen gewond. De aanslag gebeurde vier dagen voor de start van de Olympische Spelen in Peking.

Twee personen reden met een bestelwagen de grenspost in Kashgar binnen en wierpen twee granaten, die ontploften. De aanvallers konden opgepakt worden. Meer details over de aanslag werden nog niet vrijgegeven. Ook over de identiteit van de daders is niets geweten.

De Chinese politie vermoedt intussen dat de aanslag een terroristisch karakter heeft. Of de aanval verband houdt met de nakende Olympische Spelen in het land, konden de Chinese autoriteiten nog niet zeggen. De laatste maanden gaven de autoriteiten toe dat China verschillende terreurdreigingen heeft ontvangen met het oog op de Spelen. Vooral de regio's Xinjiang en Tibet lopen gevaar.

Om de veiligheid tijdens de Olympische Spelen te garanderen, zet China de grote middelen in. Er worden onder andere meer dan 34.000 soldaten gemobiliseerd. Daarnaast zetten de Chinezen 121 vliegtuigen en helikopters en 33 schepen in. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud