Zeven doden en twintig vermisten bij regenval in zuiden van Japan

Als gevolg van de zware regenval zijn op het zuidelijke Japanse eiland Kyushu zeven mensen om het leven gekomen. Twintig anderen zijn vermist. De overheid heeft volgens de lokale media beslist om 50.000 mensen te evacueren.

Vijf mannen en een vrouw - zestigers, zeventigers en tachtigers - kwamen om het leven in de prefectuur Kumamoto, nadat hun huis werd vernietigd door de zware regenval. In de nabijgelegen prefectuur Oita kwam een zeventiger om het leven die werd meegesleurd door een rivier.

De hulpdiensten van Kumamoto maken ook melding van grondverschuivingen en van mensen die in hun huis geblokkeerd zitten als gevolg van de modderstromen die de wegen bedekken. Het leger wordt ingezet om de hulpdiensten bij te staan.

Van middernacht tot 8 uur vanmorgen viel er in sommige delen van de regio 50 centimeter regen. "In de gebieden Kumamoto en Oita hebben we een ongeziene hoeveelheid neerslag vastgesteld", zegt de Japanse meteorologische dienst, die de lokale bevolking waarschuwt dat het om een uitzonderlijke situatie gaat. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud