Zeven doden na bomaanslag in hoofdstad van Zuid-Ossetië

Bij een bomexplosie in Tschinvali, de hoofdstad van het van Georgië afgescheiden gebied Zuid-Ossetië, zijn vrijdag zeven doden en vier gewonden gevallen.

De explosie vond plaats vlakbij de generale staf van de Russische vredestroepen in het gebied. Volgens de bevelhebber van de Russische vredestroepen zouden alle slachtoffers Russische militairen zijn. Er vond vrijdag nog een tweede explosie plaats in Zuid-Ossetië, waarbij enkele mensen verwond werden.

"Er bestaat geen twijfel over dat deze terreurdaden het werk zijn van de Georgische geheime dienst", zei de Zuid-Ossetische president Edoeard Kokojty. "We herkennen hun stijl. Deze aanslag is voorbereid door het ministerie van Nationale Veiligheid in Tbilisi." Volgens het agentschap Itar-Tass was de aanslag gericht tegen Anatoly Margijev, een plaatselijk, door de Russen benoemd functionaris. De bom ging af net nadat het voertuig met Margijev was voorbijgereden.

Een week geleden was in die andere separatistische regio in Georgië, Abchazië, ook al een bomaanslag gepleegd op de geheime dienst van de deelrepubliek. Maar die aanslag veroorzaakte enkel materiële schade. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud