Zeven gemeentebeambten Genua beschuldigd van lijkenschennis

Gouden tanden of orthopedische prothesen in titaan, het kon allemaal dienen. Tegen zeven gemeentebeambten van Genua in Italië loopt een onderzoek wegens diefstallen op lijken in de begraafplaats. Dat hebben verscheidene Italiaanse media, waaronder de lokale krant van Ligurië, Il Secolo XIX, zaterdag bericht.

De zeven beambten, onder wie vier belast waren met het effectieve teraardebestellen en drie met inspecties, worden ervan verdacht op tientallen lijken diefstallen te hebben gepleegd, eenmaal de stoffelijke overschotten weer opgegraven waren na het aflopen van de twintigjarige concessies en v o o r het transport van de beenderen.

In één van de zalen van de monumentale begraafplaats van Staglieno, pikte de bende op de stoffelijke resten van de overledenen alles wat maar van enige waarde kon zijn, zoals gouden tanden, prothesen in staal of titaan, juwelen enz. Zij verborgen hun buit in dienstkasten alvorens een en ander te verkopen.

Daarnaast worden ze er ook van beschuldigd bij bepaalde graven marmeren ornamenten te hebben verwijderd.

Luidens Il Secolo XIX heeft de lokale magistratuur het onderzoek geopend na een anoniem schrijven vergezeld van talrijke foto's van gestolen voorwerpen. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud