Zimbabwanen eten koemest om honger te verdrijven (Caritas)

"In Zimbabwe vallen mensen dood op straat, geveld door de cholera. Onze medewerkers hebben mensen gezien die koemest mengen in het voedsel dat hen nog rest om het hongergevoel te verdrijven". Dat zegt Lesley-Anne Knight, secretaris-generaal van de katholieke hulporganisatie Caritas.

Het Caritasnetwerk breidt haar hulpacties uit in het hele land. De honger zal er ongetwijfeld nog toenemen door de slechte oogst, aldus Caritas. Een enquête wijst uit dat minstens 5,1 miljoen mensen worden geconfronteerd met hongersnood op een totale bevolking van 13 miljoen mensen. Volgens Caritas zijn er nagenoeg 14.000 gevallen van cholera vastgesteld.

Caritas Internationalis blijft directe voedselhulp verstrekken aan meer dan 600.000 mensen. Ook neemt de organisatie maatregelen om de cholera-uitbraak aan te pakken door de toegang tot veilig water en sanitaire voorzieningen te garanderen. Daarom worden nieuwe putten geboord en hygiënekits uitgedeeld.

"De Zimbabwaanse politieke impasse moet opgelost worden. De internationale gemeenschap moet de druk op Zimbabwe opvoeren zodat er een einde komt aan de crisis", aldus Knight. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud