Zo'n 50.000 gezinnen zonder stroom in Nederland

Een Apache-gevechtshelikopter is woensdag tijdens een trainingsvlucht tegen een hoogspanningskabel gevlogen in de buurt van het Gelderse Hurwenen aan de Waal in Nederland. Zo'n 50.000 gezinnen in de regio zitten waarschijnlijk nog tot vrijdag zonder stroom.

De helikopter vloog tegen een hoogspanningsmast aan de Waal. De kabels, die over de rivier gaan, braken daardoor af en kwamen in het water terecht. Het scheepvaartverkeer werd vervolgens stilgelegd.

Verwacht wordt dat de stroomstoring nog tot vrijdag zal duren. Volgens een woordvoerster van het Regionaal Operationeel Team (ROT) wordt de reparatie ernstig vertraagd door het hoge water in de Waal. Enkele kleinere plaatsen hebben ondertussen wel weer stroom.

Politie en andere hulpdiensten rijden door het gebied om mensen te helpen die door de stroomstoring bijvoorbeeld medische apparatuur thuis niet kunnen gebruiken. Ook zijn voor enkele verzorgingshuizen noodmaatregelen getroffen. Sinds woensdagavond zijn alle brandweerposten in de regio bemand.

De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend.

(TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud