Zoektocht naar vijfjarig vermist meisje in Wales wordt wedloop tegen de tijd

De zoektocht naar de vermiste vijfjarige April Jones uit Wales is een wedloop tegen de tijd geworden. De politie riep mensen die de streek goed kennen ter hulp bij de zoektocht in het heuvelachtige gebied. Een aantal dorpsbewoners vormden groepen om op eigen houtje naar het verdwenen meisje te zoeken. Het kind, dat sinds maandagavond vermist wordt, leidt naar verluidt aan een zenuwziekte en heeft medicatie nodig.

De politie had dinsdag een man opgepakt die ervan verdacht wordt de kleine April ontvoerd te hebben. De 46-jarige verdachte wordt ook vandaag nog verhoord. Bijzonderheden over dat verhoor maakten de speurders niet bekend. De man is vooral wegens zijn auto, een terreinwagen, in verdenking geraakt. Andere kinderen hadden gezien hoe April blijkbaar uit vrije wil in een dergelijke auto was gestapt. Daarna werd ze niet meer gezien.

De 46-jarige man is uit de omgeving afkomstig en zou zelf twee dochtertjes hebben, die met het vermiste meisje bevriend zijn. De politie breidt de zoekradius ondertussen gestadig uit. Honderden speciale krachten zijn met speurhonden in de omgeving aan de slag. Sinds woensdag is de zoektocht geconcentreerd op een riviertje. Daarnaast onderzoekt de politie tal van tips.

De ouders van April hadden gisteren tijdens een persconferentie om meer hulp gevraagd. (-)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud