Advertentie

Zonnevliegtuig Solar Impulse veilig weer in Europa aangekomen

Het revolutionair zonnevliegtuig Solar Impulse is veilig in Madrid geland na een eerste intercontinentale vlucht naar Afrika, zo heeft het team bekendgemaakt.

De Zwitserse piloot Bertrand Piccard zette zijn toestel neer om 01.19 uur op de Madrileense luchthaven Barajas na een trip van 17 uur.

De Solar Impulse was vrijdag bij het ochtendkrieken opgestegen in de Marokkaanse hoofdstad Rabat voor een "tactisch bijzondere vlucht", met name vanwege hevige zijwinden boven het Iberisch schiereiland.

"De technologie van het vliegtuig heeft eens te meer haar betrouwbaarheid en capaciteit om energie te besparen bewezen. Deze vlucht heeft ons zelfs nog meer over het vliegtuig geleerd, want we konden door winden vliegen sneller dan de snelheid van het vliegtuig", beklemtoonde stichter, piloot en ceo André Borschberg van Solar Impulse.

Het project toont aan dat het mogelijk is enkel op zonne-energie te vliegen. Bij deze test was het toestel op 24 mei in het Zwitserse Payerne vertrokken om na een tussenstop in Madrid op 5 juni in Rabat aan te komen. Op 22 juni streek het vliegtuig in het zuid-Marokkaanse Ouarzazate neer, om weer naar Rabat terug te vliegen. (ABDELHAK SENNA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud