Zuid-Ossetië: luchthaven bij Tbilissi gebombardeerd

De Russische luchtmacht heeft zondagochtend een militaire luchthaven gebombardeerd nabij Tbilissi, vlakbij de nationale luchthaven van de Georgische hoofdstad. Intussen zijn Russische boten aangekomen in een havenstad in Abchazië, zo melden de Georgische autoriteiten zondag.

Volgens Georgië was de missie van de Russische vliegtuigen de start- en landingsbanen te vernietigen, maar is dat niet gelukt.

Intussen arriveerden in de haven van Otchamtchyra, in de door Moskou gesteunde separatistische regio Abchazië, militaire vaartuigen van de Russische Zwart Zee-vloot.

Russische gevechtsvliegtuigen zetten zondag ook hun bombardementen verder in Kodori in Abchazië, in het enige deel van de regio dat door Georgië wordt gecontroleerd. Rusland voert verder ook aanvallen uit op de regio Zougdidi.

In de hoofdstad van Zuid-Ossetië Tskhinvali is de relatieve rust dan weer teruggekeerd, na een nacht van zware beschietingen, meldt de separatistische regering. Die zouden 20 doden en 150 gewonden gemaakt hebben. De hoofdstad zou "volledig vernield" zijn.

Zaterdagavond riep VN secretaris-generaal Ban Ki-Moon de strijdende partijen op een einde te maken aan de gevechten. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud