Zuid-Ossetië: meer dan 1.400 doden volgens Zuid-Ossetische president

Bij het Georgisch offensief zijn in Zuid-Ossetië meer dan 1.400 mensen omgekomen, zo heeft volgens het onafhankelijke Russische persbureau Interfax de Zuid-Ossetische president Edvard Kokojty vrijdag bekendgemaakt.

"Iets meer dan 1.400 mensen zijn gedood", zei de leider van de separatistische regio, die het eerder had over "honderden dode inwoners" van de hoofdstad van Zuid-Ossetië, Tschinvali.

Ondertussen heeft het Georgische ministerie van Buitenlandse Zaken Moskou ervan beschuldigd een militaire luchthaven in Georgië te hebben gebombardeerd, met meerdere gedode burgers als gevolg. Volgens een woordvoerder van de Russische strijdkrachten hebben Russische tanks en Russische artillerie Georgische posities rondom Tschinvali "vernietigd". Maar dat zijn volgens de zegsman posities van waaruit Georgische soldaten de stad en Russische vredestroepen beschoten.

Volgens een Europese diplomatieke bron in Washington zullen de VS en Frankrijk nu een gezamenlijke delegatie sturen, om te proberen een staakt-het-vuren te bereiken. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud