Zuid-Ossetië vraagt Rusland om militaire steun

Ter verdediging tegen het militaire offensief uit Georgië heeft de afvallige regio Zuid-Ossetië Rusland officieel om gewapende steun verzocht. De autoriteiten in de Zuid-Ossetische hoofdstad Tsinvali riepen het Russische bestuur op het leven van de bevolking in het conflictgebied te beschermen, meldde het persagentschap Interfax. Media maakten vrijdag gewag van vele doden en gewonden.

"Wij hebben een militaire tussenkomst nodig opdat de oorlog wordt stopgezet, de agressor wordt tegengehouden en beide partijen terug naar de onderhandelingstafel kunnen keren", zei de vertegenwoordiger van Zuid-Ossetië in Rusland, Dmitri Medojev, vrijdag.

Het Kremlin deelde in Moskou mee dat Rusland onder leiding van president Dmitri Medvedev momenteel noodmaatregelen onderzoekt. Rusland beschikt in de regio over vredestroepen en heeft aangeboden vluchtelingen op te nemen.

Georgië laat sinds lang de volkenrechtelijke verankerde claim op de afvallige regio gelden. Tbilisi hoopt Zuid-Ossetië snel te kunnen innemen, zei de Georgische minister van Integratie, Timoer Jakobasjvili, volgens de media. De Zuid-Ossetische president Edward Kokojti ontkende berichten dat Tsinvali al gecontroleerd wordt door de Georgische troepen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud