Advertentie

Zuurstoffles aan boord van Qantas-vliegtuig verdwenen

Na onderzoek van het Qantas-vliegtuig dat vrijdag een noodlanding heeft moeten maken op de Filipijnen, is gebleken dat een zuurstoffles aan boord van de Australische Boeing 747 is verdwenen. Dat heeft een van de Australische onderzoekers zondag laten weten. Eerder werd al geopperd dat het gat in de romp van het vliegtuig mogelijk veroorzaakt is door de explosie van twee zuurstofflessen voor noodgevallen.

"Het is nog te vroeg om te zeggen wat de explosie heeft veroorzaakt", verklaarde onderzoeker Neville Blyth. "Wel hebben we vastgesteld dat een van de twee zuurstofflessen ontbreekt", voegde hij eraan toe. Een terreurdaad wordt uitgesloten, aldus nog de onderzoekers.

De Australische luchtvaartmaatschappij heeft intussen de opdracht gekregen al de zuurstofflessen aan boord van haar Boeings 747 te controleren, meldde Peter Gibson, een woordvoerder van de Australische burgerluchtvaart. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, aldus nog Gibson. "De inspectie van de flessen neemt per vliegtuig twee uur in beslag en de controle van de gehele vloot zal enkele dagen duren", voegde hij er nog aan toe. De Australische maatschappij beschikt over zowat dertig toestellen van het type Boeing 747. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud