Zware bosbrand in de Pyreneeën: grensovergang Frankrijk-Spanje afgesloten

In de buurt van het Franse dorpje Perthus, in de Pyrénées Orientales aan de Frans-Spaanse grens, woedt zondagmiddag een zware bosbrand. Alle toeristen in de buurt werden geëvacueerd. De autosnelweg A9 en de D900 zijn in beide richtingen tijdelijk afgesloten. Heel wat vakantiegangers op weg naar Spanje en Frankrijk staan geblokkeerd.

Volgens de brandweer gaat het om een hevige bosbrand, die vooral woedt aan de Spaanse kant van de grens. Er vielen nog geen gewonden of doden, maar de ordediensten hebben zowat alle toeristen in de omgeving van Perthus, onder meer de bezoekers aan het Fort van Bellegarde (17de eeuw), geëvacueerd.

De brand heeft aan de Franse kant van de grens al 10 hectare bos in de as gelegd, aan de Spaanse kant een honderdtal hectare. Door een hevige wind wordt de brand nog aangewakkerd. De rook is tot op tientallen kilometers zichtbaar.

De A9 en de D900, die Perpignan verbinden met Catalonië, zijn tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Hoe lang dat duurt, is nog niet bekend.

(KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud