Zware branden in Bulgarije en Rusland

In het Balkanland Bulgarije woeden bij temperaturen van boven de 30 graden weer zware branden. Ook in Rusland zijn er opnieuw grote branden ontstaan. Volgens premier Dmitri Medvedev zijn er ook al doden gevallen.

In Bulgarije staat 500 hectare bos in het Sakargebergte in het zuidoosten van het land in brand, zei de bestuurder van de regio Stara Sagora vrijdag aan het persagentschap BTA. Het vuur werd donderdagnamiddag veroorzaakt door een brandende tractor. Ondertussen kwam het ook tot een uitgestrekte brand in de omgeving van Topolovgrad. Bij het blussen werden ook soldaten ingezet.

Twee jaar na de tot nog toe zwaarste bos- en dorpsbranden in zijn geschiedenis strijdt Rusland opnieuw tegen zware branden. Regeringsleider Medvedev noemde de situatie in elf regio's in het land "buitengewoon ernstig". Niet alleen een hittegolf en uitblijvende regen, maar ook onachtzaamheid zijn voor de branden verantwoordelijk, zei Medvedev volgens het persagentschap Interfax. Meer dan 3.000 brandweerlieden helpen met de bluswerken. De luchthaven van de Siberische grootstad Tomsk moest wegens rookhinder gesloten worden. Milieubeschermers verwijten het bestuur in Moskou over geen werkzaam brandbestrijdingsconcept te beschikken. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud