Zweden verwijst naar Hitler met betrekking tot kwestie Zuid-Ossetië

Zweden verwijst zaterdag naar Hitler om Rusland te veroordelen in de Georgische kwestie. Het Scandinavische land heeft het over "agressie die niet overeenstemt met het internationale recht".

"We hebben redenen om terug te denken aan hoe Hitler meer dan een halve eeuw geleden een dergelijke doctrine gebruikte om grote zones in centraal Europa te ondermijnen en aan te vallen", verklaarde de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Carl Bildt, in een mededeling.

Bildt verwerpt de argumenten die Rusland aanhaalt voor de militaire interventie. Volgens hem bestaat er geen enkele rechtvaardiging om een ander land aan te vallen.

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken trok ook een parallel tussen argumenten van Moskou en die van de voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic voor de start van het conflict in Bosnië en Kosovo.

Bildt vraagt dat de bombardementen onmiddellijk stoppen en dat de Georgische troepen zich uit Zuid-Ossetië terugtrekken om een vredevolle oplossing toe te laten. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud