100 werknemers Ford Genk tijdelijk werkloos door brand in Rusland

Autoconstructeur Ford in Genk gaat vanaf woensdag tot het einde van dit jaar 100 werknemers in een beurtrolsysteem van tijdelijke werkloosheid plaatsen. Dat heeft te maken met een brand in de assemblageafdeling van een Ford-fabriek in Sint-Petersburg, waar de productie van de Mondeo normaliter opgestart zou worden. Dat meldt de regionale televisiezender TV Limburg.

Om de productie in Rusland te begeleiden, wierf Ford Genk extra werknemers aan. Maar nu de opstart van de productie in Sint-Petersburg omwille van een brand vertraging heeft opgelopen, zijn deze extra werkkrachten overbodig geworden.

Bij Ford Genk vond daarover dinsdag een extra ondernemingsraad plaats, waarop beslist werd om honderd werknemers in een systeem van tijdelijke werkloosheid te plaatsen.

De vakbonden betreuren de maatregel, maar begrijpen naar eigen zeggen dat de directie van Ford Genk er niets aan kan doen omdat het om een geval van overmacht gaat, zo zegt vakbondsafgevaardigde Ludo Copermans van het ACV in een reactie. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud