Advertentie

20 miljardste batterij bij Panasonic Tessenderlo

Bij de fabrikant van alkaline batterijen Panasonic Energy Belgium in Tessenderlo is vrijdag de 20 miljardste batterij geproduceerd. Daarmee is het bedrijf de tweede grootste in zijn soort ter wereld, zo zei kersvers directeur Marc De Baere op een persbijeenkomst.

Panasonic maakt al sinds 1970 batterijen in Tessenderlo, aanvankelijk zink-koolstofbatterijen onder de naam Philips-Matsushita. Het was een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse elektronicareus en het Japanse Matsushita, een merk van Panasonic. Toen de zink-koolstofbatterijen in 2001 naar Polen verhuisden, kocht Panasonic het deel van Philips over en werd de fabriek in Tessenderlo omgedoopt tot Panasonic Batteries, officieel tot Panasonic Energy Belgium.

Vandaag worden er alkaline batterijen in Tessenderlo gemaakt, ondertussen ook al 10 miljard stuks. Daarmee komt het totaal op 20 miljard, en dat werd vrijdag gevierd. De oudste medewerker van de 350 personeelsleden mocht dit historische exemplaar in ontvangst nemen van directeur De Baere.

Op de persbijeenkomst maakte hij ook het voornemen bekend om tegen 2013-2014 samen met Electrabel een windmolen te bouwen, die zowat 40 procent van de energiebehoefte in de fabriek zal opwekken.

(COR 471)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud