Opel Antwerpen: onduidelijkheid over Chinese kandidaat

Er rijzen vragen over de identiteit en de herkomst van CHTC, de Chinese groep die de Antwerpse Opel-fabriek wil overnemen. "Zelfs in China is er niets over die groep terug te vinden", zegt autoanalist Vic Heylen zaterdag in Gazet van Antwerpen.

Op uitnodiging van de vakbonden en europarlementslid Bart Staes (Groen!) had een afvaardiging van Zhenzhou Hi-Tech Vehicle Ltd (CHTC) eind vorige maand in het Europees Parlement haar plannen uit de doeken gedaan. Via de Europese Commissie willen de Opel-bonden General Motors verplichten om toch met CHTC te onderhandelen over een verkoop.

"Een onzalig idee. Want niemand weet waar die Chinezen voor staan", zegt Heylen, die een collega in China op zoektocht uitstuurde. "Na twee weken zoeken heeft die man mij verzekerd dat er onder de 180 geregistreerde autoconstructeurs in China geen enkele is met de naam CHTC. Hij heeft ook geen toeleverancier of investeringsholding gevonden met die naam."

Maar volgens de Nederlander Harm Prins, die optreedt in naam van de Chinese kandidaat, is er niets aan de hand. Hij verwijst daarbij naar de website van een grote textielgroep, die met CHTC zou verbonden zijn via een dochteronderneming. "Zo werken die staatsholdings nu eenmaal. In Europa begrijpen ze dat niet." (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud