Advertentie

Aandeel Dexia even op laagterecord

Het aandeel van bank-verzekeraar Dexia is tijdens de handelsdag van maandag op de beurs van Brussel gezakt tot een niveau van 2,261 euro, een absoluut diepterecord sinds de beursgang in 1996. Het aandeel sloot maandag uiteindelijk 7 procent lager op 2,35 euro.

Vrijdag stelde ratingbureau S&P zich in een kritisch rapport vragen over de levensvatbaarheid van de kernactiviteiten van de bank. Eerder op de week verduidelijkte Dexia zijn blootstelling aan de Madoff-zwendel en herhaalden beurshuizen Merrill Lynch en Dresdner Kleinwort hun verkoopadvies voor de Frans-Belgische bank-verzekeraar.

Dexia maakte voorts op 14 november, samen met een verlies van ruim anderhalf miljard euro voor het derde kwartaal, een groot herstructureringsplan bekend. Daarbij werden onder meer de verzekeringsactiviteiten van de Amerikaanse probleemdochter FSA verkocht en zei Dexia dat het via een resem maatregelen 300 miljoen euro wil besparen. Dexia kon met die ingrepen de markt niet sussen.

De meeste analisten zijn het erover eens dat vooral de portefeuille "Financial Products", die na de verkoop van FSA bij Dexia achterbleef, de achilleshiel blijft van de bank-verzekeraar. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud