Aantal personenwagens in België opnieuw gestegen

Het aantal personenwagens dat in België is ingeschreven, is ondanks de hoge brandstofprijzen opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Federale Overheidsdienst Economie.

Tegenover augustus 2007 rijden er nu 81.855 meer personenwagens in ons land rond. Net als de voorbije jaren is vooral het aantal dieselmotoren gestegen. Er rijden vandaag zowat zes procent meer dieselwagens rond dan vorig jaar. Het aantal benzinewagens is met vier procent gedaald.

De consument kiest ook steeds meer voor zuinigere wagens. "Dat komt vooral door de stijgende brandstofprijzen en het steeds groter wordende bewustzijn bij de mensen", aldus Joost Kaesemans van Febiac, de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie. De federatie had dan ook eerder een daling verwacht. "De voorbije jaren was er al een sterke verkoop. Dat in combinatie met de stijgende brandstofprijzen en de dalende koopkracht, had ons doen verwachten dat het aantal personenwagens zou dalen. Toch verwachten we nog een terugval in de tweede helft van het jaar ten opzichte van het jaar voordien."

Momenteel rijden er 5.130.578 personenwagens rond in België. Ongeveer één op de twee Belgen is in het bezit van een wagen. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud