AB InBev: donderdag vindt verzoeningsvergadering plaats

De directie van AB InBev zit donderdag voor het eerst met de vakbonden rond de tafel over het sociale conflict. Op vraag van de directie vindt op het paritair comité van de voedingssector een verzoeningsvergadering plaats. Dat is maandagavond vernomen in vakbondskringen.

Het lijkt erop dat de acties minstens tot dan doorgaan en dinsdag mogelijk worden uitgebreid tot de depots en de technische dienst HTS.

Nadat de vakbonden maandagvoormiddag apart met hun vertegenwoordigers uit alle vestigingen hebben gepraat, hebben in de vooravond de vakbonden samen overlegd. "We blijven de intrekking van dit herstructureringsplan eisen en blijven daarom verder actie voeren. Dit is bij AB InBev het plan teveel", aldus vakbondssecretaris Luc Gysemberg (ACV). Dinsdag worden de Leuvense werknemers geraadpleegd.

Gysemberg is er niet over te spreken dat de directie dreigt met juridische acties om de blokkades van de brouwerijen in Leuven en Jupille te doen stoppen. "Als men zijn toevlucht neemt tot deurwaarders en dergelijke gaan we onmiddellijk in algemene staking. Ook dat is duidelijk afgesproken tussen de vakbonden", aldus Gysemberg.

(TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud