ABVV wil een rechtvaardigere fiscaliteit

De socialistische vakbond ABVV wil een rechtvaardigere fiscaliteit. In het kader van de lopende begrotingsbesprekingen binnen de federale regering kwam de vakbond dinsdag met een aantal voorstellen, die op korte termijn 5,6 miljard euro en op langere termijn ruim 19 miljard euro per jaar moeten opbrengen. "We willen vooral dat de inkomens uit arbeid niet verder getroffen worden", verklaarde ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.

Het ABVV schoot het voorstel van een accijnsverhoging op diesel af. "Dat is een belasting die opnieuw de werkenden treft, en de lage lonen proportioneel meer dan de hoge lonen. Goed geprobeerd, maar dat is niet ernstig", verklaarde Anne Demelenne, de nummer twee van het ABVV.

De voorstellen die de socialistische vakbond dinsdag lanceerde, houden verband met onder meer de strijd tegen fiscale fraude, een belastingheffing op reële huurprijzen en op financiële inkomsten (bijvoorbeeld meerwaarden op aandelen) en de afschaffing van de notionele intrestaftrek. "Dat is een kwestie van fiscale rechtvaardigheid en verdeling naar draagkracht", vatte De Leeuw samen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud